شیوه یاب

شیوه نگهداری سیب زمینی

دسته بندی : اشپزی     تاریخ : ۱۹ آبان ۱۳۹۵     بازدید : 46

یکی از پر مصرف ترین انواع سبزیجات در هر خانه ای بدونه شک سیب زمینی است. به همین جهت معمولا در خانه این سیب زمینی به خاطر استفاده مکرر و زیاد در انواع غذا به صورت زیاد خریداری و نگهداری می شوند. حال با روش ها و تکنیک های صحیح نگهداری و ذخیره این سبزیجات پر مصرف شما قادر خواهید بود آن ها را برای چندین ماه مانند روز اول نگهداری کنید. با “چگونه می توانید یا هاو کن یو” همراه باشید.
ذخیره کردن سیب زمینی

۱) سیب زمینی ها را بر اساس نوع بررسی و جدا کنید: پس از خریداری کردن هر مقدار که تهیه کرده اید یا هر مقدار که از زمین کشاورزی خود بر داشت کرده اید آنها را یک بررسی اجمال کنید و در این بررسی سعی کنید هر سیب زمینی صدمه دیده یا زخمی یا هرنوع خراب و فاسد شده و مشکل دار را از بقیه جدا کنید، این نوع سب زمینی ها به هیچ عنوان نباید ذخیره شوند چرا که بسیار سریع فاسد و خراب شده و باعث خراب شدن سایر سیب زمینی های دیگر می شوند.

سیب زمینی های قابل استفاده و صدمه دیده را از قسمت صدمه دیده برش زده و مابقی را نهایتا در یک یا دو روز استفاده کنید.
سیب زمینی های فاسد و خراب را از مابقی جدا و اگر قابل استفاده نیستند دور بریزید.

۲) سیب زمینی های سالم را در مکان خشک و تاریک نگهداری کنید: پس از این که سیب ز مینی ها را در مرحله قبل دسته بندی و جدا کردید حال سیب زمینی های سالم را در مکانی به دور از نور و در جای تاریک و همچنین خشک و عاری از رطوبت برای ذخیره کردن قرار دهید.این مکان می تواند زیر زمین یا کابینت های بزرگ و خشک یا هر مکان مناسب دیگری باشد.

نور و رطوبت باعث ریشه زدن و سبز شدن یا برای برخی دیگر از سیب زمینی ها باعث خراب شدن و فاسد شدن می شود.
بسیاری از سیب زمینی ها در کیسه هایی فروخته میشوند که براحتی هوا را از خود عبور می دهند که این کیسه ها برای نگهداری مناسب هستند و نباید آن ها را در کیسه هایی که جریان هوا را عبور نمی دهند نگهداری شوند.
اگر شما خود سیب زمینی ها را می چینید و برداشت می کنید آن ها را داخل جعبه ها یا کیسه های توری ریخته و بین هر لایه یک عدد روزنامه قرار دهید و این کار را برای هر لایه تکرار کنید.

۳) دما محیط را خنک نگهدارید: سیب زمینی ها را می بایست در در دمای کمتر از (۵۰ درجه فارنهاید) ۱۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. برای نگهداری طولانی مدت این دما باید کاهش یافته و به ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد برسد. این محیط خشک، تاریک و خنک میتواند هر جایی از قبیل زیر زمین باشد.

حواستان باشد که یخچال برای نگهداری سیب زمینی اصلا مناسب نیست چرا که دمای آن برای سیب زمینی ها بسیار خنک است و این امر باعث از بین رفتن مزه و حتی شکل و ظاهر سیب زمینی ها می شود.(مطابق شکل زیر می شوند)

۴) سیب زمینی ها را هر چند وقت یک بار چک کنید: اگر که شما ۴ مرحله بالا را به درستی جلو رفته باشید احتمالا سیب زمینی ها بدونه مشکل تا چند ماه سالم و تازه باقی می مانند ولی هر چند هفته یکبار برای بررسی یک سری به سیب زمینی ها بزنید تا اگر اثری از هرگونه مشکل یا نشانه های سبز شدن و فاسد شدن به چشم می خورد شما سریع متوجه شده و آن ها را از بقیه جدا کنید چرا که وجود هر مشکل خیلی سریع به سایر سیب زمینی ها منتقل می شود و باعث مشکل می شود.

سبز شدن: این نوع سیب زمینی ها دارای یک رنگ سبز خاکی می شوند که رنگ به سختی قابل شناسایی است ولی آن ها را می توان علاوه بر رنگشان با گوشته نرم شده و کمی چروکیده و پژمرده شده تشخیص داد. اگر تنها قسمتی سبز شده آن قسمت را برش زده و جدا کنید. (این مشکل به دلیل نور و رطوبت به وجود می آید)
جوانه زدن: یک جوانه سبز، زرد، یا سفید رنگ از سیب زمینی ها بیرون می زند که باید سریع از مابقی جدا شده و قسمت جوانه زده شده برش زده و سپس استفاده کرد
فاسد شدن: سیب زمینی ها شروع به کپک زدن و بو گرفتن می کنند که دارای بدنه نرم و سطحی گلی می شوند، این نوع می بایست سریع دور ریخته شود و از بقیه جدا شود چرا که خیلی سریع این مشکل به بقیه سرایت می کند.(اگر از روزنامه در زیر این سیب زمینی ها استفاده کردید آن را هم برداشته و با دیگری عوض کنید)

نکته ها:

به هیچ عنوان سیب زمینی ها را قبل از نگهداری و ذخیره کردن نشوییید
سیب زمینی را به هیچ عنوان داخل یخچال نگهداری نکنید
سیب زمینی های برش داده شده را در محیط باز نگهداری نکنید و در سریع ترین زمان مصرف کنید
اگر تعداد زیادی سیب زمینی را برش زده و پوست کنده اید آن ها را در زیر آب نگهداری کرده تا حدودا یک روز مزه و رنگ خود را حفط می کنند.
به هیچ عنوان سیب زمینی ها را نزدیک و در مجاورت میوه ها نگه داری نکنید

منبع: wikihow


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شیوه های مشابه

شیوه تهیه کباب ترکی

شیوه تهیه کیک بهارنارنج و پرتقال

شیوه تهیه سوپ شلغم مرغ

شیوه تهیه پاستا

شیوه یاب
کپی رایت © تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شیوه یاب می باشد.
هرگونه کپی برداری از مطالب صرفا با ذکر منبع و لینک به آدرس اصلی مجاز است.