لوگوی جشنواره وب و موبایل ایران
شیوه یاب

شیوه تهیه سس کچاپ

دسته بندی : اشپزی     تاریخ : ۱۹ آبان ۱۳۹۵     بازدید : 36

چگونه سُس درست کنیم؟ امروز در هاو کن یو به صورت کلی و مختصر ضمن آشنایی با سُس کچاپ و تاریخچه و روش های تهیه آن روش اصلی تهیه را نیز به صورت قدم به قدم برای شما به نمایش خواهیم گذاشت. با ما همراه باشید.

اجازه دهید ابتدا در هاو کن یو با تاریخچه جالب و مختصری از این سُس معروف که با نام های Ketchup یا catsup هم شناخته می شوند آشنا شویم، سپس به سراغ طرز تهیه آن برویم. بنابر تاریخچه موجود، در ابتدا این سُس از ماهی و یا حتی قارچ تهیه می شد و خبری از گوجه فرنگی نبود در اوایل قرن نوزدهم میلادی بود که کم کم نام کچاپ رواج پیدا کرد و جالب است شما کاربران هاو کن یو بدانید که در آن زمان به هر سُسی که در آن سرکه یافت می شد سُس کچاپ می گفتند. سُس کچاپ امروزی نخستین بار توسط “هینز” در سال ۱۸۷۶ ساخته شد و هم اکنون این برند امریکایی نام آشنا برای سُس که به انگلیسی Heinz نوشته می شود چیزی بیش از ۷۵ درصد مارکت جهانی سس کچاپ را در اختیار خود دارد و در کشور خودمان ایران هم به وفور در دسترس است.

اجازه دهید به سراغ طرز تهیه این سس برویم
پیش نیاز ها برای این مقاله
مواد مورد نیاز

گوجه فرنگی نیم کیلو
شکر سه قاشق غذا خوری
فلفل قرمز یک قاشق چای خوری
سرکه چهار قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

تجهیزات مورد نیاز

چاقو
زودپز یا قابلمه
صافی ریز
مخلوط کن یا همزن
ظرف مناسب برای نگهداری سُس

نکات مهم

برای تهیه این سُس از رسپی ها و یا دستورات مختلفی که شامل هزاران دستور است استفاده می شود ولی در هاو کن یو پایه ای ترین دستور را استفاده کرده ایم که در خود مقاله اشاره و گذری به سایر دستورات هم خواهیم زد

۱گوجه فرنگی ها را خُرد کنید

برای تهیه این سُس ابتدا میبایست گوجه مناسب را انتخاب کنید. بهتر است از گوجه های رسیده استفاده کنید چراکه گوجه های سفت آبدار هستند. مقدار لازم گوجه که در مواد اولیه ذکر شده است ابتدا خوب شسته و سپس به قطعات کوچک برش بزنید.

نکته: گاها برای تسریع در انجام کار به جای استفاده از گوجه از رب استفاده می شود که این کار با اینکه شما را چند مرحله در این آموزش پیش میبرد ولی شما مطمئنا با گوجه علاوه بر دستیابی به سُس سالم تر مزه بهتری را نیز نتیجه خواهید گرفت
۲گوجه ها را داخل ظرف پُخت بریزید

حال گوجه هایی که به قطعات کوچک تبدیل شده اند را داخل قابلمه بریزید. بهتر است برای تسریع در انجام کار و نتیجه مطلوی تر از “pressure cooker” یا همان زودپز برای این کار کمک بگیرید. فراموش نکنید همراه با گوجه های نصف لیوان آب هم به آن اضافه کنید و سپس درب آن را ببندید. چیزی حدود ۳ تا ۶ دقیقه به آن فرصت دهید
۳گوجه ها را خوب میکس کنید

حال در همان ظرف یا در ظرفی دیگر گوجه ها را با یک همزن خوب به هم بزنید و میکس کنید اگر همزن دستی در اختیار ندارید میتوانید گوجه ها را داخل مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
۴گوجه میکس شده را از صافی رد کنید

حال گوجه های میکس شده که خوب یکدست شده اند را از یک صافی ریز با کمک یک قاشق رد کنید و مایع رد شده از صافی را داخل ظرف دیگری مثل تابه بریزید و مجدد بر روی حرارت قرار دهید
۵سایر مواد را اضافه کنید

حال نوبت اضافه کردن سایر مواد است که شما میباست به نویت شکر، نمک، سرکه و فلفل قرمز است را به آن اضافه کنید. مقدار هر یک در بالا اشاره شده است. خوب به هم بزنید.

دقت کنید که در برخی از دستورات دیگر برای این سُس از پودرپیاز، پودر سیر، جوز هندی، فلفل قرمز و بسیاری دیگر از ادویه جات و سبزیجات استفاده می کنند که اگر تمایل به استفاده از آن ها دارید تنها کافیست در همین مرحله موارد مورد نیاز خود را اضافه کنید.
۶سُس کچاپ را از روی حرارت بردارید

برداشتن به موقع سس از روی حرارت نکته مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای شود. اگر سُس کچاپ را زود از روی حرارت بردارید آب باقی مانده از گوجه داخل آن پس از سرد شدن علاوه بر تاثیر روی مزه در ظاهر ان هم تاثیر گذار خواهد بود. بهترین زمان برای برداشتن سُس از روی حرارت زمانی است که وقتی چند قطره از سُس را داخل یک بشقاب ریختید پس از سرد شدن آب اطراف آن مشاهده نشود. اگر به این ویژگی رسیدید زیر ظرف را خاموش و پس از سرد شدن سُس را داخل بزری یا ظرف مورد نظر خود ریخته و در یخچال نگهداری کنید.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شیوه های مشابه

شیوه تهیه مرغ شکم پر

شیوه تهیه کباب ترکی

شیوه تهیه کیک بهارنارنج و پرتقال

شیوه تهیه خورش قیمه

شیوه یاب
کپی رایت © تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شیوه یاب می باشد.
هرگونه کپی برداری از مطالب صرفا با ذکر منبع و لینک به آدرس اصلی مجاز است.